دانلود فیلم مصادره
فیلم مصادره > مصادره نخستین فیلم مهران احمدی در مقام کارگردان و یکی از فیلمهای سی و ششمین جشنواره فیلم فجر است. مهران احمدی را به واسطهی بازیهایش که بیشتر در ژانر کمدی بوده میشناسیم اما اینبار دست به ساخت یک طنزسیاسی زده است. ایدهی اولیهی این فیلم ایرانی جذاب است و فیلم با یک شروع جذاب امیدهایمان را برای تماشای یک کمدی متفاوت و جلوتر از سایر کمدیهای گیشهای مرسوم در سالهای اخیر سینمای ایران، زنده میکند. اسماعیل، کارمند ادارهی ساواک (البته به صورت آزمایشی!) که تنها، ماموریت خرید وسایل مورد نیاز اداره را به عهده داشته، پس از انقلاب مورد بازجویی قرار گرفته و مجبور است کشور خود را ترک کند. همانطور که گفته شد حادثهی محرک فیلم جذاب است و خبر از یک کمدی سیاه با رگههایی از کنایههای سیاسی میدهد. در همان شروع، شخصیت مجبور است دارایی های خود را که مهمترین آن یک زمین است رهاکرده و به همراه همسر غیرایرانی خود کشورش را ترک کند. فیلم به روایت این دست آدمها که شاید در زمان انقلاب نقش به خصوصی نداشتند اما دچار زیانهایی شدند میپردازد. همسر اسماعیل زنی از خطهی آمریکای لاتین است و این موضوع بستر طعنههایی به روابط سیاسی ایران و کشورهای حاضر در این ناحیه و همچنین تصوراتی را که مردم ایران از آمریکای لاتین دارند فراهم میکند. فیلمساز تا اینجا دست روی ایدههای خوبی گذاشته بود اما فیلم از جایی که اسماعیل ایران را ترک میکند روند نزولی خود را آغاز میکند. گویی مجددا باید شوخیهای جنسی، درگیریهای لفظی، اتکا به بازی رضا عطاران و موقعیتهایی را که از مسیر فیلمنامه خارج هستند مانند سایر فیلمهای کمدی ایران شاهد باشیم. موقعیتهایی که دیگر موجب خندهی مخاطب باهوش سینما نمیشود.
حادثهی محرک فیلم جذاب است و خبر از یک کمدی سیاه با رگههایی از کنایههای سیاسی میدهد
فیلمساز سعی میکند در ادامه برای پر کردن میان فیلم، شبکههای ماهوارهای و آدمهای ساواکی سابق را که حال در آنسوی مرزها علیه ایران تبلیغات میکنند هدف بگیرد (به نوعی شبیه به کاری که مهران مدیری در طنز «بمب خنده» میکند) اما مخاطب سردرگمش بیشتر به دنبال این میگردد که مسیر اسماعیل قرار است به کجا ختم شود. موتیفهای (عامل تکرار شونده) پیدرپی از اینکه اسماعیل مدام به صورت تلفنی وضعیت زمینش را پیگیری میکند بیش از همان بار اول کمکی به پیشبرد داستان نمیکند. هومن سیدی (در نقش پسر اسماعیل) به نوعی جز تکرار بازیاش در سریال عاشقانه چیز تازهای در این فیلم ندارد. شخصیتهای دیگر نیز به خوبی پرداخت نشدهاند از جمله دوست اسماعیل (با بازی بابک حمیدیان) که فقط جاهایی که فیلمنامه نیاز به گرهگشایی دارد خود را نشان میدهد یعنی جایی مثل کمک کردن به اسماعیل برای رفتن از ایران و همچنین جمع کردن پایان فیلم.
فیلم به لحاظ فیلمبرداری جنس تصویری از نوع فیلمهای فانتزی مانند Amelie دارد. به نوعی من اسم این نوع تصویر را تصویری از جنس فانتزی میگذارم که ویژگیهایی همچون رنگهایی با Saturation و Sharpness زیاد دارند. در فیلم بمب پیمان معادی نیز به دلیل داشتن چنین فضایی شاهد تصویری از جنس فانتزی بودیم. گویی فیلمهایی از قبیل Amelie الگویی برای تصویر سازی فانتزی به شمار میآیند. همچنین باید ذکر کرد که احمدی در جاهایی (به خصوص مرتبط با فضای آمریکای لاتین) سعی کرده دکوپاژ فیلمهای وسترنی را پیاده کند که به زعم برخی شاهد فیلم کمدی وسترن باشیم. از جمله سکانسی که خود مهران احمدی وارد میشود و شاهد یک دکوپاژ وسترنی در پایان بندی فیلم هستیم.
:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0